V mlze

Vyvěšeno: 11. 8. 2020 v 12:59
Card image cap

Letní tábor pro mladší děti od 8 do 12 let se konal již tradičně na naší táborové základně v Hodoňovicích a to od 19. do 26. července. 23 statečných účastníků si na osm dní vyzkoušelo, jaké to je být vojákem.

V prvních třech dnech jsme procházeli vojenským výcvikem. Měli jsme možnost plnit úkoly v rámci čet (Plameňáci, Zelená četa 42, Černí tulipáni a Ledňáčci) a také jako jednotlivci.

Naši jednotku navštívila i skupina zkušených vojáků, která nás učila, jak přežít v lese a jak se bránit. Za pomocí zkušeného horolezce Jakuba jsme zase stavěli strážní věže měřící několik metrů. Disciplín bylo opravdu hodně, ale zlom přišel čtvrtý den. Tehdy jsme dostali rozkaz navštívit v rámci exkurze věznici…Vše probíhalo hladce, dokud dozorci neobjevili v jednom batohu bombu. Náhle se situace rychle otočila a my skončili jako vězni. Naštěstí se nám podařilo utéct a všechno dopadlo dobře. Přesněji řečeno všechno ještě ne.

V závěru tábora jsme totiž museli zjistit, kdo nám dal do batohu bombu a najít důkazy proti němu. Podařilo se nám vypátrat, že to na nás nachystala organizace M.L.H.A, kterou jsme odhalili a důkazy poslali k vojenskému soudu. Letošní mise byla splněna a už teď se těšíme na další táborovou výzvu, která nás čeká příští prázdniny!

Jorge Orol García

54 queries in 0,730 seconds. From 3.141.31.240