Taneční soustředění v Hati

Vyvěšeno: 3. 6. 2019 v 16:35
Card image cap

V pátek 17. 5. 2019 odpoledne jsme se jako dvacetičlenná skupina z tanečního kroužku vydali na společný víkend do Hati. Přivítala nás krásná příroda, čerstvý vzduch vesnice, pokojná a pohodová atmosféra a naše oči upoutala i mohutná dvousetletá lípa, která se tyčila ve středu areálu kostela, fary a našeho ubytování.

První den našeho soustředění jsme začali zlehka, po večeři jsme odpočívali u filmu ,,Let´s dance 1“.  Během noci hřmělo do brzkých ranních hodin, ale vymodlené slunečné počasí nás provázelo celý pobyt a dodávalo nám energii. Nový den jsme začali modlitbou, snídaní a tancem, po obědě jsme šli do kostela a na procházku, kterou nás provedl zdejší osmdesátidvou letý farář. Skamarádili jsme se i s dětmi zdejší scholy, které nám zazpívaly. Večer byl speciální program s názvem: „Don Bosco má talent“, kde byla přítomná porota, jejich šarmantní asistentka, moderátorka a soutěžící jak se patří. V tomto čase víkendu děti ukázaly své herecké a taneční výkony a všichni byli veselí. Vítězkou se stala Martinka se svým pěveckým vystoupením, kterou jsme obdařili velkým potleskem. Konec soutěže, a tím i celý den, jsme ukončili oslavou narozenin jedné z účastnic. V neděli k nám dojel na návštěvu salesián Ladislav Nádvorník, který nás duchovně povzbudil.

Po krátkém hodnocení následoval slavnostní oběd, sbalení věcí a cesta zpět do Ostravy. V Don Boscu jsme se rozloučili unavení, ale naplnění s úsměvem na tváři, protože víkend upevnil naše vztahy.

54 queries in 0,688 seconds. From 3.236.64.8